Naar homepageVoeg toe aan favorietenInloggen adverteerder

ADRESGEGEVENS

Centrum voor Persoons- en RelatieTraining
  
Adres:Damse Vaart West 10
Postcode:8340
Plaats:Damme
  
Telefoon:050 33 90 89
Fax:050 34 64 38
Website:http://www.cprt.be

INFORMATIE

Het centrum is gespecialiseerd in mindfulness, verschillende  vormen van psychotherapie en coaching. Vier pychologen-psychotherapeuten werken samen voor volwassenen, adolescenten en kinderen.

Magda Baukeland: psychologe - psychotherapeute - erkenningsnummer Psychologencommissie: 542103078
Johan Maertens: psycholoog - psychotherapeut - erkenningsnummer Psychologencommissie: 511101312

 

Zij hebben CPRT opgericht in 1980 in het rustige polderlandschap langs de Damse Vaart te Damme.

Beiden horen tot de Vereniging voor Client-Centered-Psychotherapie en deVlaams-Nederlandse Vereniging voor Bondingpsychotherapie (erkend door de European Association for Psychotherapy), de Vereniging voor gedragstherapie. Zij hebben ervaring in diverse systeem- en familietherapieën.

Zij genieten internationale bekendheid door het geven van groepstrainingen in Bondingpsychotherapie in verschillende Europese landen en zijn sinds 1984 gasttrainers in een centrum te Brescia (Italië) en sinds 1990 te Lissabon.

Beiden hebben 35 jaar ervaring in psychotherapie zowel ambulant als residentieel en hebben zich in dit laatste toegelegd op verslavingsproblemen (De Sleutel).

Hun basisfilosofie is gebaseerd op een holistische, humanistische mensvisie.

Julie Maertens is klinisch psycholoog (erkenningsnummer Psychologencommissie: 832107947), Mindfulness Trainer (opgeleid door Dr. David Dewulf) en tevens dochter van Johan en Magda. Zij is momenteel in een 4-jarige opleiding tot psychotherapeut in Emotion-Focused Therapy (erkenning van de Vereniging Cliëntgerichte -en Experiëntiele Psychotherapie) en verder is zij in het bezit van een getuigschrift in 'Counseling en Coaching in Existentieel Welzijn van de KUL.'

Haar specialisatie terreinen zijn angst, depressie, laag zelfvertrouwen, perfectionisme, obsessies, burn-out, verslaving, assertiviteit, stress, huwelijksproblemen, hechtingsstoornissen en aanpassingsproblemen.

Julie is in de mogelijkheid om cliënten te zien van maandag tot vrijdag (8u tot 18u) alsook op dinsdagavond tot 21u.

Achtergrond: Julie werkte 1 jaar voor Kenaz, Training en Consultingbureau in Korbeek-Lo, waar ze trainingen ontwikkelde en doceerde in bedrijven. Daarna verbleef ze 3 jaar in Shanghai waar ze als psychologe werkte voor het Shanghai Community Center en in een privékliniek Body and Soul. Zij deed daar individuele begeleidingen, diagnostische screenings, koppeltherapie en gaf trainingen in Mindfulness.

 

Annelies Maertens is klinisch psycholoog (erkeningsnummer Psychologencommissie: 852109096), zij richt zich op de behandeling van kinderen en jongeren met psychische problemen. In Nederland volgde zij na haar basisopleiding een verdiepingscurus cognitieve gedragstherapie en in 2012 vervolledigt zij deze opleiding aan de Universiteit van Gent. Zij maakt gebruik van cognitieve gedragstherapie in haar individuele sessies, aangepast aan de noden van kinderen en jongeren. Er wordt gewerkt met spelmateriaal, verhalen, duplopopjes enzovoort om gevoelens, gedachten en fantasieën tot uiting te brengen.

Annelies is beschikbaar in CPRT op donderdagmiddag van 15u tot 20u, in de toekomst is uitbreiding van deze tijd mogelijk.

Achtergrond: Annelies werkte zes maanden in stichting De Praktijk, een centrum voor ambulante kinder-en jeugdpsychiatrie in Noord-Holland. In Nederland deed zij heel wat ervaring op in verschillende zorgcentra in het werken met kinderen en jongeren. Sinds 2009 werkt Annelies in het geestelijk gezondheidscentrum te Brugge. Daarnaast is zij verbonden aan het psychologisch centrum Kind en Adolescent aan de Universiteit van Gent.

 

Het centrum werkt samen met huisartsen, psychiaters, psychologen en gastdocenten uit binnen- en buitenland.
 

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Database & website © Concept Department / Therapeuten.be