Naar homepageVoeg toe aan favorietenInloggen adverteerder

ADRESGEGEVENS

Menikmati
  
Adres:Kramosstraat 12
Postcode:2560
Plaats:Nijlen
  
Telefoon:0485.62.92.76
Website:http://www.menikmati.be

INFORMATIE

Creatieve zijnsgeoriënteerde therapie is een behandelingsgerichte vorm van psychotherapie waarbij de cliënt tot rust, expressie, inzicht en transformatie komt door middel van het werken met creatieve middelen. Met deze creatieve middelen komt een vorm van indirecte communicatie op gang waarbij onbewuste ideeën en gevoelens tot expressie komen. Het onderliggend probleem wordt hierdoor letterlijk zichtbaar. Via een systematisch proces wordt het probleem vervolgens doorgewerkt en verwerkt. Door inzicht en nieuw opgedane ervaringen binnen de creatieve therapie kan de cliënt zijn keuzemogelijkheden in gedrag, gevoelens en gedachten uitbreiden en uiteindelijk tot een gewenste transformatie komen. Hierbij werk ik met materialen zoals tekenen, schilderen, kleien, foto’s plakken, meditatie, visualisatie, innerlijk kind, aanraking, … Beelden zeggen soms meer dan woorden. Door met allerlei beeldende activiteiten te werken, krijg je inzicht in jezelf.

 

Creatieve therapie is vaktherapie. Dit is een verzamelnaam van professionele behandelvormen voor mensen met psychosociale en/ psychiatrische problemen. Het heeft als doel de problematiek van de cliënt te verminderen of weg te nemen. Vaktherapeuten onderscheiden zich van andere hulpverleners door het gebruik van diverse non-verbale activiteiten als middel. Creatieve therapie beeldend maakt gebruik van kunstzinnige en expressieve uitingsvormen. Het proces van het tot stand komen van een werkstuk en de expressie die er is ingelegd, zijn belangrijker dan een mooi resultaat.

 

(Smeijsters, 2000)

 

"Creatieve therapie (CT) beeldend is een specialistische vorm van hulpverlening voor cliënten met psychische stoornis en handicaps. Het is een gerichte behandeling die op de indicatie plaatsvindt en die een geëxpliciteerd behandeldoel dient. Bij de creatief - therapeutische behandeling is sprake van de aanwezigheid van een creatief therapeut die door middel van activiteiten in een creatief therapeutisch medium de cliënt helpt om emotionele, sociale, cognitieve en psychomotorische problemen, te overwinnen, te verminderen, of te accepteren."

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Database & website © Concept Department / Therapeuten.be