Naar homepageVoeg toe aan favorietenInloggen adverteerder

ADRESGEGEVENS

CRIAN
  
Adres:Lenneke Marelaan 22 / B5
Postcode:1932
Plaats:ZAVENTEM
  
Telefoon:02 640 77 54
Fax:-
Website:http://www.crian.be

INFORMATIE

Chris Hanssens is sinds 1 februari 2003 actief als therapeute en geeft REIKI, voetreflexologie en Tuina-relaxatiemassage.

Haar zoektocht naar gezondheid en geluk heeft haar in 1997 naar de wonderlijke wereld van het alternatieve gebeuren geleid, en op de eerste plaats naar Reiki. Het mede door de opvoeding geconditioneerde rationeel denken deed haar op zoek gaan naar iets tastbaarders en zo kwam ze terecht bij voetreflexologie. In 2002 behaalde Chris haar diploma bij het NVBR (Nationaal Verbond der Belgische Reflexologen) en ze startte in 2003 als zelfstandige in bijberoep.

De behoefte om zich aan de bron te gaan laven bracht haar in contact met Dwight Byers (USA) – een wereldautoriteit – bij wie ze in 2007 een bijscholing volgde. Dwight Byers is de neef van Eunice Ingham, grondlegster van de Westerse voetreflexologie. Toen Chris hem ontmoette was hij reeds 79 jaar en nog ongelooflijk actief. Een andere leermeester was en is Tony Porter (UK): hij wist haar een jaar later volledig te begeesteren voor zijn “Advanced Reflexology Techniques” en ze behaalde, na jaarlijkse bijscholing, in 2012 het “Post-Graduate ART“. Momenteel staat Chris nog als enige Belg geregistreerd op zijn website – al durft ze te hopen dat daar spoedig verandering in zal komen. Sinds 2009 geniet Chris eveneens van de erkenning als voetreflexoloog bij het BeVo (Beroepsvereniging Reflexologisten België). De passie voor het vak maakt dat ze zich blijft bijscholen, een voorbeeld: het domein van de zwangerschapsreflexologie. Op die manier staat ze geregistreerd op de site van Carla Huis in ´t Veld (NL), die zelf persoonlijk werd opgeleid door de bekende Suzanne Enzer (UK).

De traditionele Chinese geneeswijze – en meer bepaald de TUINA-relaxatiemassage – kruiste eveneens haar pad via een workshop ingericht door het NVBR. Nadien volgde zij een volledige cursus en verdere bijscholing bij Mieke Van Kerckhove, opgeleid bij het OTCG (Opleidingsinstituut voor Traditionele Chinese Geneeskunde). TUINA is een drukpuntenmassage die diep inwerkt op het meridiaanstelsel en zodoende de doorbloeding stimuleert wat het functioneren van de organen ten goede komt. Deze toepassing werkt eveneens harmoniserend, ontspannend en geeft een algemeen gevoel van welzijn.

Het Reikiverhaal heeft haar echter nooit losgelaten en tot op de dag van vandaag werkt Chris met deze wonderlijke, mooie en zeer krachtige energie. Na de volledige opleiding “Master Practitioner” gevolgd te hebben bij Mari Hall (USA) werd zij na vele jaren praktijk tot Reiki Master ingewijd door Floor Geenen (NL) zodat ze op haar beurt anderen mag en kan inwijden. Ze is daar bijzonder gelukkig om en blijft op die manier trouw aan haar oude liefde.

Ondertussen zorgde de mond- aan mondreclame voor zo´n sterke aangroei van het cliënteel dat ze als vanzelfsprekend de beslissing nam om over te stappen naar het volledig zelfstandige statuut. Dit geeft haar bovendien de mogelijkheid om de kennis, die ze sinds 1997 heeft opgebouwd, over te dragen door middel van presentaties, voordrachten en cursussen. Wel blijft ze de praktijk trouw, want niets is er mooier dan dagdagelijks haar passie te kunnen beoefenen en op die manier te kunnen blijven werken vanuit hart en ziel.

Het blijft dan ook ontzettend boeiend om de mensen opnieuw te laten stilstaan bij zichzelf en hen te laten proeven van de innerlijke rust want een ontspannen lichaam laaft zich aan de bron van het levensgeluk.
 

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Database & website © Concept Department / Therapeuten.be