Waardevol? Delen wordt gewaardeerd:


Persoonlijke Ontwikkeling: meer jezelf worden

Sinds enige jaren bied ikzelf een persoonlijk ontwikkelingsprogramma aan, dat in modules of in een volledige jaargang kan doorlopen worden. Het is geschikt voor mensen van verschillende leeftijden, want het programma heeft de bedoeling om mensen een beter begrip te doen krijgen van wie ze echt zijn. Velen zijn dat doorgaans vergeten, maar in mijn ervaring is gebleken dat mensen weerbaarder, assertiever, meer zelfzeker... zelfs meester over hun leven worden als ze zichzelf ontdekken of herontdekken. Maar dat vraagt werk, grondig en diepgaand werk aan de grote onbekende in ons leven: onszelf. Het vraagt toewijding om jezelf te leren begrijpen en te doorgronden, want het is veel eenvoudiger om te vluchten in alcohol, drugs, medicatie, seks, werk, technologie... of eender welke andere verslaving. Maar één ding is absoluut zeker: het loont de moeite omdat jouw leven aan kwaliteit zal winnen.

Eens je echt weet wie je bent, weet je ook beter wat je wil. Eens je weet wat je wil, wordt het eenvoudiger om te focussen op wat nu echt belangrijk is en de bijzaken te onderscheiden en los te laten. Het voorkomt en geneest heel wat twijfels, depressies, angsten, verslavingen, burn-outs en bore-outs. Wil je echt aan #selfcare doen, is hier jouw kans om dat op een grondige en diepgaande manier te doen, door een diepgaande confrontatie met jezelf aan te gaan. Daar kan je best een gids bij gebruiken die de weg kent en die het pad zelf heeft bewandeld: dus niet alleen een geschoold therapeut, maar ook een ervaringsdeskundige die begrijpt wat je doormaakt en die deze persoonlijke ontwikkeling uniek maakt in zijn soort.


‘reCONNECT‘ is veel meer dan een trainingsprogramma, het is een uitnodiging om na te denken over jezelf en om jezelf te transformeren.

Meer info op http://www.innerfreedom.be

 

Het is een uitdaging om deel uit te maken van een levendige gemeenschap, die je aanmoedigt om te participeren in een reis van levenslang meer over jezelf te leren. Deze reis gaat over zelfontdekking en het bewerkstelligen van een diepgaand begrip van wie je écht bent

 

Het haalt je uit jouw comfortzone en biedt je een breder perspectief op de essentiële aspecten van het leven. Deze reis helpt je te groeien, zowel professioneel als persoonlijk. 


‘reCONNECT‘ is een persoonlijke ontwikkelingsplan: meer zelfbewustzijn geeft je dieper inzicht in de impact die jouw persoonlijke eigenschappen en omgangsvormen hebben op privé en professioneel vlak. Het brengt jou de beginselen bij om autonoom en zelfstandig in het leven te staan. 

 

Meer nog: het programma toont jou de weg naar een maakbaar leven en hoe je aan het stuur kan gaan staan van de verdere ontwikkeling van dat leven. 

 

Enkele persoonlijkheidstests zullen jou meer inzicht geven in wat jou drijft, wat jouw gedrag verklaart en wat jouw waarden zijn. Door middel van rollenspel, ervaar je de sterktes en valkuilen van je gewenste communicatie- en omgangsvorm en leer je hoe je deze kunt aanpassen om meer invloed te hebben op het gedrag van anderen. 

 

Met de 360 ° feedback kan je begrijpen hoe jouw omgeving jouw gedrag ervaart in vergelijking met hoe je jezelf ziet. Je wordt in kleine groepen gecoacht en ontvangt feedback van een deskundige coach. 

 

Concreet: 

* Wapen jezelf op een effectieve manier voor je volgende ‘grote stap’: op privé en / of professioneel vlak.

* Verbreed je zelfkennis en word je meer bewust van jezelf, maar ook van anderen. Bouw aan een sterkere verstandhouding van jezelf én van anderen.

* Word meer zelfzeker en effectief in het bereiken van jouw doelen en focus jezelf op grotere uitdagingen.

* Maak deel uit van de groeiende groep van mensen, die de ambitie delen om levenslang te groeien en een grotere bijdrage willen leveren aan verandering en vernieuwing; mensen die de volgende stap in hun relatie of loopbaan willen zetten en mensen die inhoudelijk een verschil willen maken.

Dit programma is ontworpen om ervoor te zorgen dat: 

* Jouw persoonlijk profiel past in het profiel van de deelnemersgroep om het leren en de uitwisseling van ervaringen te optimaliseren.

* Jouw behoeften en uitdagingen op zowel persoonlijk als professioneel vlak haalbaar worden.

De onderwerpen van het programma zijn: 

* Een verbeterd zelfbewustzijn en zelfmanagement,

* Een gunstige teamdynamiek,

* 360° feedback en coaching,

* Eén-op-één begeleiding en advies.

 

De belangrijkste doelen van de training zijn: 

* Word meer zelfzeker,

* Versterk je sociale vaardigheden,

* Ontwikkel een ondernemersmentaliteit,

* Leer beter omgaan met negatieve gevoelens,

* Ontwikkel een teamspirit,

* Communiceer effectief,

* Verbeter de kwaliteit van jouw relaties,

* Ontvang feedback en coaching,

* Leer meer bij van de ervaringen van anderen,

* Sluit je aan bij een netwerk dat je ondersteunt, zelfs nadat het programma is afgelopen;

De concrete beoogde realisaties zijn:

* Deblokkeer jezelf en groei ongeremd door,

* Laat onrealistische verwachtingen over jezelf los,

* Vereenvoudig je aanpak en beheer je groei,

* Word meer jezelf en doe meer dingen die bij je passen.Waardevol? Delen wordt gewaardeerd:

Direct naar het profiel van SpiritWorks: Psychotherapie en Coaching voor alle leeftijden »


Zoek een praktijk bij u in de buurt »


Lees een ander artikel »Auteur

SpiritWorks: Psychotherapie en Coaching voor alle leeftijden
Pannenhuisstraat 7
2222 Itegem

Andere artikelen

Therapie aan hoogbegaafde kinderen en jongeren en hun omgeving: verbinden vanuit eigenheid
Lees verder

Wandelpsychotherapie met Frank
Lees verder

De Zelfmoordlijn heeft een levenslijn nodig
Lees verder

Ken jij het kind in jezelf?
Lees verder


Zoek naar een praktijk in de buurt